Authentic 2 Go Instagram Follow Us on Twitter Like us on Facebook

Maksimalna zdravstvena zaštita na Beogradskom maratonu

Briga o zdravlju učesnika 29. Beogradskog maratona

Medigroup i Sekretarijat za zdravstvo Grada Beograda podržavaju Beogradski maraton

Beogradski maraton je brigu o zdravlju učesnika polumaratona, maratona i Trke zadovoljstva poverio zdravstvenom sistemu „Medigroup”, naravno, uz dugogodišnjeg saradnika i partnera - Gradskog sekretarijata za zdravstvo. Nema sumnje da će svi učesnici 29. Beogradskog maratona, koji će se održati 16. aprila, time biti i zadovoljni i bezbedni.

Zamenik gradskog sekretara za zdravstvo prim. dr Aleksandar Stefoski prvi se obratio predstavnicima medija na konferenciji u Skupštini grada Beograda, koja je bila organizovana ovim važnim povodom:

– Beogradski maraton je sve masovniji, što ukazuje da se ispunjava njegova osnovna ideja da se što više naših sugradjana i gradjana Srbije rekreativno bavi trčanjem, a Sekretarijat za zdravstvo i Grad Beograd će kao i svih prethodnih godina obezbediti celu trasu na kojoj će biti 30 medicinskih ekipa koji će pratiti sve učesnike, Urgentni centar biće dežuran za učesnike maratona, a po potrebi biće uključena još četiri kliničko-bolnička centra.

Ta potreba biće znatno umanjena, ako učesnici 29. Beogradskog maratona, iskoriste ono što im nudi „Medigroup” rekla je generalna direktorka„Medigroup” Milena Gajović Shrestha:

– Uz zahvalnost što nam je ukazano poverenje da doprinesemo zdravlju učesnika Beogradskog maratona, želim da kažem da smo za njih pripremili poseban „proizvod”. Medigroup, prvi privatni zdravstveni sistem u Srbiji daje snažnu podršku  ovogodišnjem Beogradskom maratonu kroz brigu o zdravstvenom stanju svih učesnika Maratona. Kreirali smo paket “Čekiraj se” u domovima zdravlja Medigroup koji uključuje laboratorijsku analizu krvi (sa leukocitnom formulom i analizom glukoze), analizu urina i opšti pregled sa EKG-om po promotivnoj ceni. Domovi zdravlja MediGroup – Jedro, dr Ristić i Bulevar biće otvoreni za sve one koji žele provere stanje svog tela i kondicije pre nego što u aprilu stanu na maratonsku crtu. Sve to oni će moći da obave za manje od pola sata. Provera zdravstvenog stanja je važna za svakog učesnika, a mi ćemo se pridružiti 29. Beogradskom maratonu i na takmičarskom planu, jer ćemo se potruditi da što više od 500 zaposlenih u „Medigroup” učestvuje na ovoj manifestaciji.

Prvi put Beogradski maraton, kako je istakao Dejan Nikolić, dobija medicinskog direktora. To je načelnik internog odeljenja Opšte bolnica „Medigroup” prof. dr Goran Radjen, kardiolog internista, koji će predstavljati Beogradski maraton u Komisiji medicinskih direktora Medjunarodnog udruženja maratona i uličnih trka (AIMS).

– Važna preventiva protiv kardiovaskularnih oboljenja su hodanje, trčanje i maraton kao kruna ovih aktivnosti i promocije zdravog života. Pre trčanja, pogotovo pripreme za polumaratonsku ili maratonsku trku, pa čak i Trku zadovoljstva, potrebno je proveriti zdravstveno stanje jer su napori, kojima se izlažu trkači i posebno maratonci, izazov za svaki organizam. Provera je važna da se ne naruši sopstveno zdravlje. Želimo da trčanje sve više bude način života u Beogradu i Srbiji i da Beogradski maraton i dalje obavlja promociju zdravog života. Svedoci smo loših savremenih kretanja u svetu i kod nas, odnosno epidemije nezaraznih bolesti poput kardiovaskularnih problema, hipertenzije, gojaznosti i šećerne bolesti. Dokazano najbolja prevencija u ovakvim okolnostima je fizička aktivnost i trčanje. U lečenju nekih od ovih bolesti slična je situacija. – rekao je prof. dr Goran Radjen.

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić, podsetio je da je pre tri nedelje održan prvi susret s novinarima, povodom 29. Beogradskog maratona, na kojem je gradonačelnik Siniša Mali potvrdio maksimalnu podršku svih gradskih služi organizovanju ove manifestacije.


 

© 2014 Authentic2go. Sva prava zadržana. Designed & developed by Web Factory