Authentic 2 Go Instagram Follow Us on Twitter Like us on Facebook
06-02-2014

Moj Life Active Style

Za Nedeljnik
Pitanja- Zorica Marković

Žene uglavnom žele da se probude sledećeg dana i da budu savršene. 
Takvih čarobnih napitaka nema, i najefikasniji način često su naporni treninzi. Kako da neko izabere fitness centar, instruktora, sport, vežbe i ono čime će dovesti telo najbliže savršenstvu?


Važan je lični doživljaj. Kada sam srećna i zadovoljna, onda mi je sve savršeno i sama sebi sam savršena.  Ipak, treba i malo truda. Mora se brinuti o sebi i svom telu. Jedino je zdravo telo, telo u dobroj formi - lepo telo. Kada smo zdravi i srećni, spremniji smo za sve izazove koje život nosi. 

Postizanje top forme ne dolazi kroz besomučno držanje dijeta i nekontrolisano vežbanje, već promenom načina života. Na putu ka ostvarenju cilja kjuč uspeha je u izboru pravog partnera. Ja sam na svog dugo čekala, ali sam ga na kraju i dočekala :) 

U Beogradu se ove nedelje otvorio prvi Health centar, LIFE ACTIVE Health Club sa fenomenalnim konceptom za unapredjenje kvaliteta života. Preporučujem ga svima koji žele da na najlepši  i najlakši način dobiju bolju verziju sebe. Ideja vodilja je pravilna ishrana, zdravo i kontrolisano vežbanje praćeno timom stručnih lekara i zgodnih trenera :)

Uredno sam se  medju prvima prijavila. Preduhitrio me je samo Ivan Ivanović, za koga je rezervisana karta broj 1. Svi ostali selebriti i koji žele da se tako osećaju neka stanu u red.  Važno je samo da svi budemo zadovoljni odmah (a i do početka leta :) ).
 
Što se načina vežbanja tiče, danas svega ima.  Svako može da pronadje ono što mu leži . Moj favorit su Les Milles programi (Bodyattack, Body Step i Body Balance). Ovakav način vežbanja daje rezultate u roku od sad, a ja sam osoba koja je po prirodi nestrpljiva pa joj baš to i treba. I najprivlačnije je to što trening ne traje duže od 40 minuta. Praktično za sve nas koji živimo uobičajni gradski život.  

Grupni fitnes je najmoćniji način da steknete motivaciju i inspiraciju . Vežbanje u grupi oslobadja od stresa i vraća samopouzdanje. Navučete se vrlo lako i ne odustajete nikako :) .  U vašoj vežbačkoj porodici razmenjujete dobru energiju, obnavljate snagu i pokrećete jedni druge.

Koliko je obično vremena potrebno za to da počnu da vide prve ozbiljne rezultate, i kako da se motivišu oni koji su lenji, imaju izgovore od sutra počinjem, ili lakše mi je da odem da legnem i da mi isisaju salo, ili da mi urade mezoterapiju, mada se i te stvari "doradjuju" vežbama?

Važno je da znate šta želite da postignete. Da li želite da izgubite kilograme, oblikujete telo ili da postanete snažni i neodoljivi? 

Ako se odlučite za pravi program, rezultati se možda neće videti najbolje preko noći, ali preko dana će svi primetiti  :) .

Šalu na stranu, stvarno mislim da pravilno odabran trening vrlo brzo deluje.

Verujem da isisavanje sala i mezoterapija nisu najprijatnija rešenja i da takodje zahtevaju održavanje vežbanjem i dijetama. 

Uostalom sve je individulano i sve zavisi šta je za koga dovoljno-idelano. Neke žene su privlačne i sa viškom kilograma. Za muškarce da i ne govorim.  Sve je u oku posmatrača. A zgodnoća u nama. I nema veze sa brojem kilograma.

Fizička aktivnost nam pomaže da se osećamo bolje i da budemo zdravijI. Ona treba da bude deo naše svakodnevnice i ne treba je doživljavati kao moranje i mučenje. Zbog toga bi trebalo birati samo ono što duši i telu prija. 

Radite ono u čemu najviše uživate. Plivajte, trčite, vozite bicikl, dižite tegove, udarajte džak…Svako može da pronadje ono što voli.

Ja volim da plešem. Ples fizički, emocionalno, duhovno i mentalno transformiše. A publiku obara s nogu :). Love Affair. Zaboravite ko ste, gde ste, čime se bavite i koji je vaš status.

Mene su uvek za sve u životu motivisali lepritići u stomaku. 

Posle ozbiljno odradjenih trbušnjaka lakše ćete ih prebrojati.

Zato lenjivci, odlučite da vežbate i bar malo da se zaljubite. A i proleće će ... 

 

Autor:

© 2014 Authentic2go. Sva prava zadržana. Designed & developed by Web Factory