Authentic 2 Go Instagram Follow Us on Twitter Like us on Facebook

Najveći sportski dogadjaj godine od 25.do 27.novembra na Beogradskom sajmu

Državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić, predstavnici Sportskog saveza Srbije i prijatelji Sajma sporta, na današnjoj konferenciji za medije najavili su sportski dogadjaj godine. Peti medjunarodini Sajam sporta pod sloganom „Sport je zakon“, u organizaciji Sportskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, održaće se od 25. do 27. novembra 2016. na Beogradskom sajmu.

„Ono što je najvažnije jeste da je sve više i više dece koja posećuju Sajam i koja se bave sportom. Sajam sporta je sumiranje sportskih rezultata iz prethodne godine koja je bila jako uspešna. Ponosni smo na naše sportiste i na sve ono što smo uradili. Sigurno će sledeća godina biti izazov da budemo još bolji. Doneli smo novi zakon o sportu i rade se užurbano pravilnici. Prošle godine usvojena je i strategija razvoja sporta. Siguran sam da ćemo se lepo družiti sva tri dana Sajma i da ćemo oboriti sve rekorde. Verujem da je ovo uvertira za još uspešniju narednu sportsku godinu“ – izjavio je Predrag Peruničić, državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta.

„Srbija je zemlja sporta i Srbi vole sport, tako da sam siguran da ćemo na Sajmu svi zajedno uživati u sportskoj zabavi, ali i edukaciji i brojnim iznenadjenjima koje smo pripremili. Cilj Sajma sporta jeste da naglasimo prave životne vrednosti i mladim ljudima pokažemo da vredi naporno raditi, trenirati i davati uvek sve od sebe. Mi smo zemlja šampiona i verujem da ćemo imati tri šampionska dana na Sajmu sporta“ – izjavio je Nemanja Svjetličić, direktor Sajma sporta.

„Zahvaljujem se Ministarstvu omladine i sporta na dugogodišnjoj podršci. Ovogodišnji Sajam sporta okuplja preko 40 teritorijalnih sportskih saveza, 95 nacionalnih granskih saveza, najvažnije sportske visokoškolske ustanove i predstavnike najznačajnijih sportskih institucija u zemlji. Sport jeste zakon. Dodjite ovog vikenda i uživajte u svemu onome što srpski sport predstavlja“ – izjavio je Aleksandar Šoštar, predsednik Sportskog saveza Srbije.

„Sajam sporta na sjajan način promoviše rekreaciju i fizičku aktivnost, čemu smo i mi kao kompanija posvećeni već godinama. Kroz program Pokret za radost, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, inspirišemo gradjane da budu aktivni, a ove godine smo posebni ponosni što smo u okviru Nacionalnog programa besplatnog vežbanja, u 23 grada u Srbiji održali preko 500 treninga i okupili više od 8.000 vežbača. Coca-Cola aktivne zone, teretane na otvorenom, postale su mesto rekreacije i dobre energije i druženja“ – izjavio je Dragan Lupšić, direktor sektora za odnose s javnošću i komunikacije, Coca-Cola HBC Srbija.

Pored državnih sportskih saveza i komiteta, na Sajmu sporta, predstaviće se i mnogobrojni izlagači sportske opreme, suplemenata, ishrane, oporavka i rehabilitacije sportista. Svakoga dana na programu su seminari, predavanja i radionice o najvažnijim temama u sportu. Posetiocima su na raspolaganju, preko 20 terena za aktivaciju, poligon za atletiku i kros fit, trambulinu, ski skakaonicu, tatami za borilačke sportove, teretanu i još mnogo toga 

Uz domaćina, Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije, na Sajmu će učestvovati i Paraolimpijski i Olimpijski komitet Republike Srbije, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Antidoping agencija Republike Srbije, Sekretarijat za omladinu i sport grada Beograda sa Sportskim savezom Beograda, Sekretarijat za omladinu i sport AP Vojvodine sa Sportskim savezom Vojvodine, Sportski savez Kosova i Metohije.

Sajam sporta 2016. pod nazivom „Sport je zakon“ odžava se u Hali 1 i 1a  Beogradskog sajma. Radno vreme Sajma je od 10 do 19 časova, a ulaz je besplatan.

 

© 2014 Authentic2go. Sva prava zadržana. Designed & developed by Web Factory