Authentic 2 Go Instagram Follow Us on Twitter Like us on Facebook

Održan jubilarni 30.Beogradski maraton

Jubilarni 30. Beogradski maraton održan je danas u glavnom gradu Srbije. Učestvovalo je više od 7.000 trkača, a znak za start trke dali su legendarni asovi, promoteri prethodnih godina, Rosa Mota, Galina Čistjakova, Bob Bimon, Lase Viren, Majk Pauel, Kevin Jang i Havijer Sotomajer, zajedno sa gradonačelnikom Sinošom Malim. Ovogodišnji maraton održan je pod sloganom "Maraton spaja".

"Imamo preko 250 akreditovanih novinara, više od 7.000 takmičara iz 70 zemalja sveta, a ove godine prvi put i grupu takmičara iz Kine", ponosno ističe direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić.

Maraton takodje spaja stare i mlade, a ove godine i stari i novi deo Beograda jer se prvi put trasa maratona kreće preko Mosta na Adi.

Legendarni Bob Bimon, koji je bio prvi promoter maratona 1990. godine istakao je da se oseća blagosloveno što je ponovo u Beogradu.

"Sjajna je stvar za sport što je ovoliko legendi na jednom mestu. U odnosu na pre 27 godina, grad je veoma porastao, ali su ljudi ostali isti, srdačni i topli", rekao je Bimon.

Kenijac Katam i Olivera Jevtić pobednici su 30. Beogradskog maratona.

Pobednik polumaratonske trke na Beogradskom maratonu je Dario Ivanovski iz Makedonije, koji je deonicu pretrčao za jedan sat i 10 minuta, dok je u ženskoj konkurenciji slavila Sladjana Perunović iz Crne Gore. 


© 2014 Authentic2go. Sva prava zadržana. Designed & developed by Web Factory