Authentic 2 Go Instagram Follow Us on Twitter Like us on Facebook

Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ u Surdulici obeležila 65 godina postojanja

Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ proslavila je danas 65 godina od svog osnivanja.  U čast važnog jubileja, tokom protekle nedelje, svi zaposleni u školi, ali i svi gradjani Surdulice i njihovi gosti, mogli su da uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu.

Svečano obeležavanje rodjendana škole počelo je adaptiranom Nušićevom predstavom „Gospodja ministarka“ u maestralnom izvodjenju učenika škole, a krunisano je svečanom akademijom u Surduličkom kulturnom centru. Gostima su se pred prepunom salom obratili direktor škole Vladica Nikolić, predsednica opštine Surdulica Aleksandra Popović i predsednik Skupštine opštine Surdulica, Novica Tončev.

“Veoma me raduje da OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ danas po svom kvalitetu, načinu rada i fantastičnim postignućima naših đaka, ne zaostaje ni za jednom beogradskom školom. Divim se vama, nastavnom i pomoćnom osoblju koji strpljivo i posvećeno radite sa decom, a rezultat toga rada su lepo vaspitani i dobri đaci koji stasavaju u mlade intelektualce sa zasluženim diplomama i doktorskim zvanjima. Voleo bih da poručim našim đacima da uvek daju svoj maksimum, da u potpunosti  iskoriste svoje potencijale, da posvećeno uče i rade,  jer znanje im niko ne može oduzeti. Svakodnevnim učenjem i usavršavanjem svi postajemo bolja verzija sebe. Nastavnici, zaposleni, prema svom poslu, prema svemu onome što radite, morate da osećate strast, imate entuzijazam i date najviše od sebe, kako biste postigli rezultat.To uvek govorim i svojim saradnicima, partijskim kolegama, prijateljima i svima do kojih mi je stalo. Isto tako znam da mlade kontinuirano treba motivisati i inspirisati. Zato je zadatak svih nas koji vodimo Surdulicu, da svima pokažemo da se ovde može lepo, a pošteno živeti i raditi.  Južnjaci su ponosni na svoju prošlost. Mi moramo da kroz negovanje autentičnih vrednosti nastavimo veličanje tradicije, ali i da zajedno gradimo bolju i stabilniju budućnost. Ulaganje u edukaciju je naša investicija za bolje sutra” - izjavio je Novica Tončev, predsednik Skupštine opštine Surdulica.

Osnovna škola “Jovan Jovanović Zmaj” jedna je od najstarijih škola u Surdulici. Pored matične škole obuhvata i četvorogodišnju školu u Masurici. U školi uspešno rade sportska, saobraćajna, likovna, literalna sekcija i hor. Škola poseduje kabinet za biologiju, hemiju i fiziku, dva potupuno opremljena računarska kabineta i zubarsku ordinaciju. Učenici škole učestvuju na svim nacionalnim i regionalnim takmičenjima iz matematike, hemije, saobraćaja, stvaralaštva, kao i na takmičenju recitatora.

© 2014 Authentic2go. Sva prava zadržana. Designed & developed by Web Factory