Authentic 2 Go Instagram Follow Us on Twitter Like us on Facebook

ProFemina 2015

U hotelu "Metropol Palace" u Beogradu, juče je održana treća po redu, regionalna konferencija "ProFemina 2015". Tema konferencije bila je “Šta žene žele?”.

Odgovor na ovo pitanje, kroz raznolike teme, dali su brojni gosti iz Srbije i regiona.

Partner trećeg panela Ka balansu: Kako nam hormoni kroje život bio je Escapelle, a moderator Vesna Dedić, poznati TV novinar.

Učesnici panela: Prof. dr Ana Mitrović Jovanović, načelnica dnevne bolnice GAK Narodni front (Beograd) ;načelnica Prof dr sci med. Snežana Rakić, ginekolog i akušer, načelnica Odeljenja porodilišta GAK Narodni front (Beograd); Natalija Trkulja, jedini licencirani instruktor Aviva metode (Beograd); Danijela Dimitrovska Amidžić, top model (Beograd); Nikolina Moldovan, evropska šampionka u kajaku (Beograd); prof. dr Djuro Macut, endokrinolog, Klinika za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma Kliničkog centra Srbije (Beograd).

„Češće pričamo o kontracepciji u Srbiji, a što se tiče primene, na dnu smo s lestvice u Evropi. Žene uglavnom koriste to kao terapiju za hormonske probleme. To je onda 5,6% onih koji koriste kao kontracepciju tablete. Naše žene i devojke nisu krive, kad vi imate situaciju u kojoj se govori loše o pilulama, sami ćete odustati od te ideje. A to nema nikakvog medicinskog uporišta. I svakoj ženi odgovara nešto drugo“ – izjavila je prof. dr Ana Mitrović Jovanović.

Ona je dodala da nema kontraceptivnog metoda koji odgovara svakome. Važno je da je kontraceptivni metod bezbedan, efikasan, dostupan. Da takodje moramo znati da postoji i mogućnost da ukoliko je neki od metoda redovne kontracepcije zatajio ili, što je češće u Srbiji, se uopšte nije ni koristio, da žena ima poslednju šansu da popije tabletu za hitnu kontracepciju koja se koristi posle nezaštićnog seksualnog odnosa ukoliko žena ne želi da ostane trudna, ukoliko hoće da je ta tableta sačuva od neželjene trudnoće i spreči abortus.

 

 

 

 

© 2014 Authentic2go. Sva prava zadržana. Designed & developed by Web Factory