Authentic 2 Go Instagram Follow Us on Twitter Like us on Facebook

"Sportski kuvar" predstavljen na Sajmu sporta

Banana idealna sportska hrana 

Na  Sajmu sporta 2015, predstavljen je “Sportski kuvar”. Knjiga "Sportski kuvar" Udruženja za medicinu sporta Srbije, Antidoping agencije Republike Srbije i Centra za sportsku ishranu i suplementaciju je autorsko izdanje sa receptima i nutricionističkim savetima namenjeno svim sportistima.

Sportski kuvar je objavljen uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije i kompanije Rastoder, a prvo izdanje uručeno je najboljim sportistima, stipendistima Republike Srbije.

Cilj Sportskog  kuvara  je da se sportistima predstavi kako da najbolje i najlakše organizuju ishranu i suplementaciju kroz predlog recepata i listu namirnica koje bi najčešće trebalo da konzumiraju.

“Derby banane, odnosno kompanija  Rastoder  je  prva prepoznala potencijal našeg kuvara, ne samo zato što je banana  idealna  sportska hrana, već i  zato što ova kompanija  puno pažnje pridaje edukaciji.Ako bi trebalo da  izaberemo jedno voće u ishrani sportista, onda bi to svakako bila banana, i to ne samo zato što bananu jede  broj jedan u tenisu, već zato što njen nutritivni sastav donosi najviše benefita aktivnim sportistima” – izjavio je dr Nenad Dikić, jedan od autora Sportskog kuvara.


© 2014 Authentic2go. Sva prava zadržana. Designed & developed by Web Factory