Authentic 2 Go Instagram Follow Us on Twitter Like us on Facebook

Svečano otvorena sporstka hala u Surdulici

Sportska hala osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ u Surdulici danas je svečano otvorena u prisustvu ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića, predsednika Skupštine opštine Surdulica Novice Tončeva, predsednice opštine dr Aleksandre Popović, direktora škole Vladice Nikolića i mnogobrojnih gostiju. Ovim povodom uručene su i Svetosavske nagrade najboljim učenicima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola.

“Podrška deci i njihovim porodicama tokom ranog detinjstva postavljena je kao prioritet Vlade Republike Srbije. U skladu sa tim, danas, na zadovoljstvo svih nas, otvaramo sportsku halu u vašem kraju. Projekat izgradnje sportske hale, površine 2500m2, realizovan je uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i opštine Surdulica i sam projekat vredan je 150.000.000 RSD. Sportska hala sa univerzalnom dvoranom, opremljena je najsavremenijom opremom, i raspolaže sa 800 sedišta za posetioce, namenjena je za organizaciju svih sportskih manifestacija i takmičenja i nalazi se u okviru škole Jovan Jovanović Zmaj“izjavio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

“Zahvalan sam svim gradjanima Surdulice koji su verovali da ćemo ostvariti ono što smo započeli i obećali. Zahvalan sam svim svojim saradnicima u opštini koji uspevaju da izdrže ovaj ozbiljan tempo u našoj nameri da Surdulica bude mesto za lep, kvalitetan i sadržajan život. Mesto iz koga mladi ljudi neće poželeti da odu, a gde će oni koji po prvi put dodju, poželeti i da ostanu. Čestitam svim roditeljima na ovakvoj deci koju imamo, čestitam učiteljima koji su važan vetar za talentovana jedra naših djaka. Čestitam svakom ko je primer generacijama koje dolaze da je pošten život jedini ispravan put. Čestitam svim uspešnim sportistima koji su godinama unazad pokazivali da je motivisanost i želja za uspehom važnija od svega. Zato je i moja sreća veća jer smo takvim mladim ljudima obezbedili prostor sportske hale kojim mogu da se ponose i koji mogu da predstave svim gostima iz susednih zemalja, regiona i šire, a ja verujem da ćemo zajedno proslavljati samo pobede. I školske i sportske” izjavio je predsednik Skupštine opština Surdulica i narodni poslanik Novica Tončev.

“Ovaj sportski objekat nije samo od vitalnog značaja za našu školu, već i za čitavu našu malu, ali toplu i srdačnu opštinu.  Istinska radost jeste biti deo cilja koji mi sami postavimo kao priorotet. Posvetimo ovu sportsku halu generacijama koje stasavaju, da bi u njoj radili više, trenirali snažnije, borbenije, da bi nas učinili ponosnim i da bi možda jednog dana najuporniji medju njima mogli reći da su u ovoj hali učili kako se postaje šampion. Nije slučajnost da uoči obeležavanja dana Svetog Save, svetitelja koji se u svoje vreme odazvao izazovu da bi pobedio vreme i ograničenost, otvaramo vrata ovog sportskog objekta potomcima koji žude da prate staze na koje nas je kroz trajanje i istoriju uputio i vodio prvi srspki prosvetitelj” – izjavio je Vladica Nikolić, direktor osnovne škole”Jovan Jovanić Zmaj”. 

© 2014 Authentic2go. Sva prava zadržana. Designed & developed by Web Factory