Authentic 2 Go Instagram Follow Us on Twitter Like us on Facebook

Svetske atletske legende održale javni čas atletike

Javni čas atletike za finaliste Dečijeg maratona i polaznike atletske škole Beogradskog atletskog kluba, održan je u novoj atletksoj dvorani na Banjici.

Učitelji i demonstratori bili su neki od najboljih atletičara sveta svih vremena: Roza Mota - najbolja maratonka svih vremena, Galina Čistjakova - svetska rekorderka u skoku u dalj, Havijer Sotomajor - svetski rekorder u skoku u vis, Majk Pauel - svetski rekorder u skoku u dalj, Bob Bimon - olimpijski rekorder u skoku u dalj, Kevin Jang - svetski rekorder u trci na 400m s preponama.

Mota, Čistjakova, Sotomajor, Pauel, Bimon i Jang nalaze se u Beogradu povodom 30. Beogradskog maratona u programu “Legende ponovo u Beogradu” kao bivši promoteri Beogradskog maratona.

Projekat „Legende ponovo u Beogradu“ je jedinstven poduhvat u svetu - da se na jednom mestu, u jednom povodu, tokom održavanja 30. Beogradskog maratona 2017, okupe svetske sportske veličine različitih generacija koje su obeležile ne samo atletski sport, već su sinonim za najveće uspehe u istoriji sporta. Svi oni su već bili promoteri Beogradskog maratona u prethodnim decenijama, a tokom svojih sportskih karijera pisali su najznačajnije stranice sportskih dešavanja i pomerali granice ljudskih dostignuća.

 

© 2014 Authentic2go. Sva prava zadržana. Designed & developed by Web Factory