Authentic 2 Go Instagram Follow Us on Twitter Like us on Facebook

Udovičić: Sajam sporta prilika da se zahvalimo sportistima

Izvor: Tanjug 

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić pozvao je danas sve koji su u mogućnosti da posete 4. Medjunarodni sajam sporta jer je to idealna prilika da se Srbija zahvali sportistima. 

"Pri kraju smo godine koja je apsolutno rekordna u istoriji srpskog sporta, osvojeno je 536 medalja, od čega 98 zlatnih i Sajam je najbolja prilika da našim vedetama pokažemo da ne mislimo na njih samo taj jedan dan kad osvajaju medalje Ovo je podatak koji nas ohrabruje i obavezuje jer je sport najbolji brend, a sportisti najbolji ambasadori Srbije", rekao je Udovičić.

Prema njegovim rečima Sajam je prilika da se na jednom mestu sretnu sportski radnici iz različitih oblasti, oni koji su iza scene, ali koji su baza i preduslov svih uspeha.

"Sajam je prilika da se naša deca prvi put susretnu sa sportom, kao i sa nekim sportovima koji ne dolaze do izražaja kao što su softbol, streličarstvo, vazduhoplovstvo kik-boks, ali pomažu u kreiranju zdrave nacije".

On je dodao da je upravo zato Ministarstvo podržalo ovu manifestaciju sa 15 miliona dinara.

"Ovo je ulaganje u našu budućnost, želimo da roditelji dovedu decu da upoznaju svoje idole, da ih motivišemo da vode decu na sport, ali i da deca sama posle onog što im se svidelo na Sajmu, vuku roditelje za rukav i traže da ih vode na sport", istakao je Udovičić.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar zahvalio se MOS-u što je oživelo njihovu nekadašnju manifestaciju.

"Na ogromnu radost srpskog sporta MOS je prošle godine prepoznao značaj te manifestacije i opet smo organizovali Sajam sporta. Prošle godine 40.000 ljudi je posetilo sajam, dobijena je nagrada od UEPS-a, a očekujemo da ove bude još bolje", istakao je Šoštar.

Sajam će se održati od 27. do 29. novembra, u hali 1 Beogradskog sajma, uz učešće 87 granskih saveza, 20 teritorijalnih saveza, sedam školskih udruženja, šest visokoškoliskih ustanova.

Biće održano 20 predavanja različitog karaktera, Nacionalni seminar za generalne sekretera, na 2.500 kvadratnih metara prostora za aktivaciju i demonstraciju sportova i 9.000 za štandove.


© 2014 Authentic2go. Sva prava zadržana. Designed & developed by Web Factory