Authentic 2 Go Instagram Follow Us on Twitter Like us on Facebook

Vinarija Aleksić predstavila novi penušavac BISER

Vinarija Aleksić predstavila je svoje prvo penušavo vino Biser. Mnogobrojni gosti, partneri, mediji, ugostitelji i prijatelji vinarije Aleksić, imali su prilike da u elegantnom ambijentu restorana Savanova degustiraju novi penušavac Biser i otkriju tajnu u mehurićima.

Penušavo vino Biser kreirano je po tradicionalnoj francuskoj recepturi od autohtone sorte Smederevke. Nakon dvogodišnjeg odležavanja proizvedeno je u količini od 2500 boca. Biser sadrži 10 grama zaostalog sećera i  11,5 odsto alkohola, a odlikuje ga prijatan i osvežavajući ukus. Ovo harmonično i elegantno mlado vino,  karaterišu umereni mirisi suvog cveća, kore žute jabuke i toplog kroasana.  Servira se na temperaturi od pet stepeni, a najbolje se slaže uz bela mesa, plodove mora, sireve, voće, sladodele i kolače.  

 „Vinarija Aleksić u svojoj ponudi ima ukupno trineast etiketa, trinaest stilova vina za sva čula i svačiji ukus. Sada smo proizvodnjom penušavog vina Biser u potpunosti zaokružili naš portfolijo. Za posebne trenutke se uvek bira posebno vino. Penušavac Biser je poseban i verijem da ce u danima koji slede  upotpuniti sve vaše proslave i lepe trenutke. “– izjavila je Dragana Janjić, direktor vinarije Aleksić.

Nedavno je uspešno završena i berba 2017. od koje će nastati vrhunska vina, a koja je ujedno bila  i jubilarna, deseta po redu,  berba grožđa, od kog se proizvodi jedno od najpoznatijih i nagrađivanih vina vinarije Aleksić,  Kardaš.

Za pet godina koliko posluje na tržistu, vinarija Aleksić nagrađena je sa 47 medalje za kvalitet vina. Osim medalja za kvalitet, vinarija je nosilac nagrade za najboljeg nacionalnog proizvodjača od strane AWC iz Beča, kao i nagrade Žena zmaj za preduzetnički poduhvat.

Vinarija Aleksić se nalazi na području sa najvećim brojem sunčanih dana, na samo dva km od najužeg centra Vranja. Opremljena je najsavremenijom tehnološkom opremom za proizvodnju vina. i Trenutni smeštajni kapacitet vinarije je 600.000 l sa prosečnom godišnjom proizvodnjom od 300.000 l kako crvenog i belog, tako i roze vina.

© 2014 Authentic2go. Sva prava zadržana. Designed & developed by Web Factory